Kunde

  • Den Frie Udstillingsbygning

Projektelementer

  • Visuel identitet, logo design og skiltning

Samarbejdspartnere

  • Foto Jens Markus Lindhe

Den Frie er et udstillingssted med særlig fokus på samtidskunst samt eksperimenterende netværk og fællesskaber. Stedet har en betydelig plads i dansk kunsthistorie og på den aktuelle kunstscene. Den fredede bygning er fra 1898 og er tegnet af kunstner og arkitekt J.F. Willumsen, en af de mest centrale skikkelser inden for dansk Skønvirke. 

Med den nye visuelle identitet ønskede Den Frie at signalere den unikke historie i samspil med nuet, og husets formidling af samtidskunst. For at imødekomme dette lod vi os inspirere af et af de store navne indenfor dansk skriftformgivning, arkitekt og grafiker Knud V. Engelhardt, og hans skriftarbejde for Gentofte Kommune fra 1929. 

Fonten, Skilt Gothic, tegnet af Mårten Thavenius i 2010 og har rødder i Engelhardts skrift for Gentofte Kommune. Vi anvendte den og visse typografiske karaktertræk som blev bearbejdet og implementeret i logoet. Logo og typografien er de bærende grundelementer i Den Fries visuelle identitet. Resultatet tillader høj grad af fleksibilitet, og med enkle, definerede retningslinjer for anvendelsen giver det plads til det væsentlige – selve kunsten – og de stedspecifikke rammer, den præsenteres i.

 

 

Du kan blive den første til at kommentere.